Яблучно-гарбузове пюре
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/476217/piure.jpg)
- 500 г очищених яблук,
- 400 г очищеного гарбуза,
- 100 г цукру,
- 100 мл води.
Яблука розрізати на четвертинки, вирізати серцевини і зрізати шкірку.
Очистити гарбуз та нарізати кубиками невеликого розміру — близько 1−1,5 см.
Гарбуз викласти в каструлю і додати воду. Варити під накритою кришкою на невеликому вогні 10 хв з моменту закипання води.
Яблука нарізати невеликими кубиками. Додати до вареного гарбуза, всипати в каструлю цукор. Накрити кришкою і варити ще 10 хв.
Занурювальним блендером гарячу масу збити на пюре.
Наповнити баночки гарячим пюре. Стерилізувати у каструлі з водою 10−15 хв.
Баночки вийняти з води і закрити. Перевернути на кришку і накрити до вистигання.
На основі пюре можна приготувати млинці, желе, кекси…