Яблучно-гарбузове пюре

Рецепт

Яблучно-гарбузове пюре
Яблучно-гарбузове пюре
  • 500 г очище­них яблук,
  • 400 г очищеного гар­буза,
  • 100 г цукру,
  • 100 мл води.

Яблука розріза­ти на четвертинки, вирізати серцевини і зрізати шкірку.

Очистити гарбуз та нарізати кубиками невеликого розміру — близько 1−1,5 см.

Гарбуз викласти в каструлю і додати воду. Варити під накритою кришкою на не­великому вогні 10 хв з моменту закипання води.

Яблука нарізати невеликими кубиками. Додати до вареного гарбуза, всипати в ка­струлю цукор. Накрити кришкою і варити ще 10 хв.

Занурювальним блендером гарячу масу збити на пюре.

Наповнити баночки гарячим пюре. Сте­рилізувати у каструлі з водою 10−15 хв.

Баночки вийняти з води і закрити. Пере­вернути на кришку і накрити до вистигання.

На основі пюре можна приготувати млинці, желе, кекси…

Схожі новини