Гарбузове повидло

Рецепт

Гарбузове повидло
Гарбузове повидло
  • 700 г гарбу­за,
  • 450 г цукру,
  • 2 дрібки лимонної кислоти,
  • 50 мл води.

Лимонну кислоту можна замінити ли­монним або апель­синовим соком, мандарином.

Очистити гарбуз від м’якоті, насіння (його промити і вису­шити у духовці) та твердої шкірки. Нарізати кубиками.

Готувати повидло у каструлі з товстим дном або у казанку, пательні. Залити куби­ки гарбуза водою. Додати цукор і лимонну кислоту. Довести до кипіння, варити 15−20 хв, до м’якості, час від часу помішуючи. Подрібнити занурювальним блендером. Знову варити на малому вогні до бажаної густини, близько 20−30 хв, періодично по­мішуючи. Розлити у простерилізовані банки і закрити простерилізованими кришками. Залишити до охолодження, перенести до комори.

Використовувати як начинку для пирогів, пиріжків, круасанів, рогаликів…

Схожі новини