Гарбузове повидло
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/476216/harbuzove-povydlo.jpg)
- 700 г гарбуза,
- 450 г цукру,
- 2 дрібки лимонної кислоти,
- 50 мл води.
Лимонну кислоту можна замінити лимонним або апельсиновим соком, мандарином.
Очистити гарбуз від м’якоті, насіння (його промити і висушити у духовці) та твердої шкірки. Нарізати кубиками.
Готувати повидло у каструлі з товстим дном або у казанку, пательні. Залити кубики гарбуза водою. Додати цукор і лимонну кислоту. Довести до кипіння, варити 15−20 хв, до м’якості, час від часу помішуючи. Подрібнити занурювальним блендером. Знову варити на малому вогні до бажаної густини, близько 20−30 хв, періодично помішуючи. Розлити у простерилізовані банки і закрити простерилізованими кришками. Залишити до охолодження, перенести до комори.
Використовувати як начинку для пирогів, пиріжків, круасанів, рогаликів…