Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Капуста червонокачанна, маринована на зиму

Рецепт

Капуста червонокачанна
Капуста червонокачанна
  • 1 кг червонокачанної капусти
  • 30 г солі
  • 30 г цукру
  • 4−5 лаврових листків
  • 6−8 суцвіть гвоздики
  • 6−8 горошин чорного перцю
  • 4 ст. ложки яблучного оцту
  • 4 зубчики часнику

Капусту нашаткувати, перетерти із сіллю. Капуста має пустити сік.

У ретельно вимиті баночки вкласти по 2−3 гвоздички, по 3−4 горошини перцю і лаврове листя.

Щільно вкласти у банки капусту.

Влити в кожну банку яблучний оцет.

Закип’ятити 400 мл води і розчинити в ній цукор. Залити капусту, покласти в кожну баночку по зубчику часнику.

Стерилізувати банки з капустою 15 хв.

Вийняти баночку з окропу, закрити кришками, перевернути і накрити. Капуста буде готова через два місяці.

Схожі новини