Капуста червонокачанна, маринована на зиму
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/475022/chervona-kapusta.jpg)
- 1 кг червонокачанної капусти
- 30 г солі
- 30 г цукру
- 4−5 лаврових листків
- 6−8 суцвіть гвоздики
- 6−8 горошин чорного перцю
- 4 ст. ложки яблучного оцту
- 4 зубчики часнику
Капусту нашаткувати, перетерти із сіллю. Капуста має пустити сік.
У ретельно вимиті баночки вкласти по 2−3 гвоздички, по 3−4 горошини перцю і лаврове листя.
Щільно вкласти у банки капусту.
Влити в кожну банку яблучний оцет.
Закип’ятити 400 мл води і розчинити в ній цукор. Залити капусту, покласти в кожну баночку по зубчику часнику.
Стерилізувати банки з капустою 15 хв.
Вийняти баночку з окропу, закрити кришками, перевернути і накрити. Капуста буде готова через два місяці.