Передплата 2024 ВЗ

Пікантна капуста, маринована шматочками

Рецепт

Пікантна капуста
Пікантна капуста
  • 1 кг капусти
  • 1 морквина
  • 2−3 зубчики часнику
  • 3 ст. ложки оцту 9%
  • 100 мл олії
  • 3 ст. ложки цукру
  • 1,5 ст. ложки солі
  • 1 лавровий листок
  • чорний перець горошком
  • 0,75 л води

Щільну головку капусти звільнити від зовнішніх листків і розрізати на чотири частини, вирізати качан і нарізати капусту великими шматками.

Моркву натерти на грубій тертці або нарізати соломкою. Нарізану капусту і натерту моркву скласти у відповідний посуд. Витиснути часник. За бажання для гостроти можна додати маленький шматочок перцю чилі. Руками пом’яти капусту.

Маринад. Воду довести до кипіння. У гарячу воду всипати сіль, цукор. Як тільки вони розчиняться, додати лавровий листок і кілька горошин чорного перцю, влити олію і дати прокипіти маринаду 1 хв, потім влити оцет і зняти з вогню.

У чисту скляну банку вкласти підготовлену капусту і залити гарячим маринадом, накрити кришкою. Дати охолонути та поставити на добу в холодильник.

Схожі новини