Пікантна капуста, маринована шматочками
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/475021/pikantna-kapusta.jpg)
- 1 кг капусти
- 1 морквина
- 2−3 зубчики часнику
- 3 ст. ложки оцту 9%
- 100 мл олії
- 3 ст. ложки цукру
- 1,5 ст. ложки солі
- 1 лавровий листок
- чорний перець горошком
- 0,75 л води
Щільну головку капусти звільнити від зовнішніх листків і розрізати на чотири частини, вирізати качан і нарізати капусту великими шматками.
Моркву натерти на грубій тертці або нарізати соломкою. Нарізану капусту і натерту моркву скласти у відповідний посуд. Витиснути часник. За бажання для гостроти можна додати маленький шматочок перцю чилі. Руками пом’яти капусту.
Маринад. Воду довести до кипіння. У гарячу воду всипати сіль, цукор. Як тільки вони розчиняться, додати лавровий листок і кілька горошин чорного перцю, влити олію і дати прокипіти маринаду 1 хв, потім влити оцет і зняти з вогню.
У чисту скляну банку вкласти підготовлену капусту і залити гарячим маринадом, накрити кришкою. Дати охолонути та поставити на добу в холодильник.