Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Маринована капуста в розсолі

Рецепт

Маринована капуста в розсолі
Маринована капуста в розсолі
  • 1,5 кг білокачанної капусти
  • 400 г моркви
  • 50 г цукру
  • 40 г солі
  • 2 лаврові листки
  • 6 горошин чорного перцю
  • 1,5 літра води
  • 5 ст. ложок оцту 9%

Вимити капусту і нашаткувати тонкою соломкою, викласти у великий посуд.

Моркву натерти на грубій тертці, додати до капусти. Перемішати і злегка прим’яти руками.

На дно простерилізованих банок покласти лавровий листок і перець горошком.

Вкласти капусту, можна не щільно, щоб було більше розсолу в банці.

У сотейник налити воду, додати цукор, сіль і довести до кипіння, влити оцет і відразу розлити у банки, закрити простерилізованими кришками, накрити рушником до вистигання, потім перенести в холодильник.

Схожі новини