Мариновані сливи з часником

Така закуска в гостро-солодкому маринаді чудово доповнить м’ясні та рибні страви взимку. Цей рецепт маринування слив з часником запозичений з угорської кухні, де м’ясо готують зі сливами, брусницею… Скуштувавши цю заготівлю одного разу, ви робитимете її щороку

Мариновані сливи з часником
Мариновані сливи з часником
  • 1 кг слив «угорки»
  • 2 головки часнику

ДЛЯ МАРИНАДУ:

  • 300 мл води
  • 120 г цукру
  • 4 гвоздики
  • 3 горошини духмяного перцю
  • 1 лавровий листок
  • 50 мл оцту 9%

Часник очистити. Сливи надрізати навхрест і вийняти кісточки.

Замість кісточок у сливу вкласти зубчик часнику.

Скласти сливи з часником у підготовлені банки.

Маринад. Закип’ятити воду з цукром та спеціями 2 хв. Залити маринадом сливи і залишити до вистигання. Злити маринад у сотейник, довести до кипіння і знову залити сливи. Знову злити маринад у сотейник, закип’ятити, додати оцет, залити сливи і закрити.