Мариновані сливи

Закусочні

Мариновані сливи
Мариновані сливи

Сливи за цим рецептом виходять гостренькими, з ледь солодкими ароматом прянощів, що нагадують східні страви. Це чудова закуска на святковий стіл, яка здивує та порадує гостей своїм несподіваним смаком.

  • 1 кг слив
  • 100 мл оцту 9%
  • 400 г цукру
  • 3 гвоздики
  • 1 лавровий листок
  • 5 горошин духмяного перцю
  • 1,1 л води

У сливи має добре відходити кісточка. Тому годиться слива сорту «угорка».

Сливи ретельно вимити і 2−3 рази проколоти виделкою.

З оцту, води та цукру зварити сироп.

Сливи залити гарячим сиропом на добу, накривши кришкою. Через добу відкинути сливи на друшляк, а сироп довести до кипіння. Сливи перекласти знову в каструлю і залити киплячим сиропом. Заливати сливи киплячим сиропом двічі. Знову залишити на добу у каструлі під накритою кришкою.

Третій — останній раз — злити зі сливи маринад і поставити каструлю на вогонь. Сливи перекласти у простерилізовані банки. У кожну банку вкласти спеції та залити сливи киплячим маринадом. Відразу банки закрити кришками.