Мариновані сливи
Закусочні
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/473413/slyvy.jpg)
Сливи за цим рецептом виходять гостренькими, з ледь солодкими ароматом прянощів, що нагадують східні страви. Це чудова закуска на святковий стіл, яка здивує та порадує гостей своїм несподіваним смаком.
- 1 кг слив
- 100 мл оцту 9%
- 400 г цукру
- 3 гвоздики
- 1 лавровий листок
- 5 горошин духмяного перцю
- 1,1 л води
У сливи має добре відходити кісточка. Тому годиться слива сорту «угорка».
Сливи ретельно вимити і 2−3 рази проколоти виделкою.
З оцту, води та цукру зварити сироп.
Сливи залити гарячим сиропом на добу, накривши кришкою. Через добу відкинути сливи на друшляк, а сироп довести до кипіння. Сливи перекласти знову в каструлю і залити киплячим сиропом. Заливати сливи киплячим сиропом двічі. Знову залишити на добу у каструлі під накритою кришкою.
Третій — останній раз — злити зі сливи маринад і поставити каструлю на вогонь. Сливи перекласти у простерилізовані банки. У кожну банку вкласти спеції та залити сливи киплячим маринадом. Відразу банки закрити кришками.