Гарбузова ікра

Рецепт

Гарбузова ікра
Гарбузова ікра
  • 800−850 г м’якоті гарбуза
  • 1 гострий перець чилі
  • 150 г моркви
  • 420 г помідорів
  • 250 г болгарського перцю
  • 70 мл олії
  • 10 г паприки
  • 2,5 ст. ложки цукру
  • 20 г томатної пасти
  • 30 мл оцту 9%
  • 1,5−2 ч. ложки солі
  • 1 головка часнику
  • хмелі-сунелі - до смаку
  • приправа «суміш перців» — до смаку

М’якуш гарбуза нарізати невеликими шматочками довільної форми.

Болгарський перець та чилі розрізати вздовж, очистити від насіння та перегородок.

Помідори (бажано м’ясистий сорт) нарізати на кубики середнього розміру. Моркву очистити і дрібно нарізати.

Подрібнити усі овочі в чаші блендера. Перекласти заготівлю в каструлю з антипригарним покриттям. Додати сіль, хмелі-сунелі, цукор, паприку та інші приправи, а також томатну пасту та олію. Ретельно перемішати.

Тушкувати овочеву ікру на середньому вогні під кришкою 50 хв.

Додати вичавлений часник, варити ще 5 хв. Влити оцет.

Розкласти ікру у простерилізовані банки, закрити кришками.