Передплата 2024 «Добра кухня»

Морквяна ікра

Рецепт

Морквяна ікра
Морквяна ікра
  • 800 г моркви
  • 300 г помідорів
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ст. ложка цукру
  • 0,5 ст. ложки солі
  • 1 ст. ложка оцту 9%
  • 3 ст. ложки олії

Моркву очистити і нарізати на маленькі шматочки. Помідори подрібнити блендером на пюре. Або змолоти на м’ясорубці. Часник вичавити або натерти на дрібній тертці.

На пательню з товстим дном або в сотейник викласти подрібнену моркву, влити олію, додати цукор і сіль.

На середньому вогні тушкувати 15 хв з моменту закипання суміші.

Додати пюре з помідорів, часник, добре перемішати і тушкувати ще 10 хв. Потім у овочеву суміш влити оцет і тушкувати ще 10 хв.

Гарячу овочеву суміш розкласти у простерилізовані банки, закрити простерилізованими кришками, дати охолонути банкам у перевернутому вигляді під «шубою» і перенести на зберігання в прохолодне місце.

Замість помідорів можна додати цибулю і болгарський перець, для надання особливого смаку — корицю. Для гострішої закуски — перець чилі.

Схожі новини