Передплата 2024 «Добра кухня»

Ароматне соте

Рецепт

Ароматне соте
Ароматне соте
  • 300 г цибулі
  • 300 г моркви
  • 800 г помідорів
  • 2 кг баклажанів
  • 600 г болгарського перцю
  • 1,2 кг кабачків
  • 30 г часнику
  • 1 ст. ложка прованських трав
  • 50 г цукру
  • 50 г солі
  • 30 мл оцту 9%
  • 100 мл олії

Пропорції кабачків, перцю та баклажанів можна змінювати на свій розсуд.

У великій каструлі з товстим дном розігріти олію. Додати посічену цибулю і натерту на тертці моркву, смажити, помішуючи, 3−4 хв. Додати нарізані дрібними кубиками томати. Перемішати, проварити кілька хвилин. Додати нарізані кубиками кабачки, потім — перець, і тоді - баклажани. Перемішати, зменшити нагрівання до невеликого і накрити кришкою. Тушкувати, періодично помішуючи, близько 1 год. У другій половині варіння додати прованські трави, цукор і сіль до смаку. За 5 хв до кінця влити оцет і додати подрібнений часник. Перемішати.

Розкласти у простерилізовані банки (8 банок по 500 мл) по вінця. Закрити простерилізованими кришками, перевернути і накрити до охолодження.

Схожі новини