Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Лечо з рисом

Рецепт

Лечо з рисом
Лечо з рисом
  • 1 кг помідорів
  • 0,5 кг моркви
  • 0,5 кг болгарського перцю
  • 0,5 кг цибулі
  • 3 зубчики часнику
  • 1 склянка довгого рису
  • 1 склянка олії
  • 50 г цукру
  • 1 ст. ложка солі
  • 40 мл оцту 9%
  • 4 горошини духмяного перцю
  • 8 горошин чорного перцю
  • 3 лаврові листки
  • 1 ст. ложка паприки

Якщо у томатів груба шкірка, її краще зняти, обливши їх окропом.

Якщо помідори не дуже великі, то нарізати їх четвертинками. Або змолоти на м’ясорубці чи блендером на кашоподібу масу.

Нарізати м’якоть перців соломкою чи кубиками. Цибулю — кільцями або кубиками. Часник дрібно посікти. Моркву натерти на тертці.

Рис (не пропарений!) ретельно промити, доки вода не стане прозорою.

У велику емальовану каструлю покласти томатну масу, додати сіль, цукор і олію. Перемішати і поставити на вогонь. Постійно помішувати дерев’яною ложкою. Проварити масу 5 хв з моменту її закипання.

Потім у каструлю додати моркву, болгарський перець, цибулю та часник. Довести овочеву суміш до кипіння і варити ще 5 хв, постійно перемішуючи. Додати спеції: перець чорний і духмяний, лаврове листя, мелену паприку. Можна додати спецій до смаку. Проварити суміш ще 5 хв, лаврове листя вийняти.

Додати сухий промитий рис до овочевої суміші. Проварити близько 20 хв на малому вогні, періодично перемішуючи лопаткою. Лечо розкласти у простерилізовані банки, закрити прокипяченими кришками, перевернути банки догори дном, накрити ковдрою і залишити на ніч.

Схожі новини