Джем зі смородини «П'ятихвилинка»
Рецепт від читачів
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/471509/dzhem-zi-smorodyny.jpg)
- 400 г смородини
- 200 г цукру
Розрахунок інгредієнтів вказаний для ємності 400 мл. Під час варіння та охолодження кількість соку скоротиться приблизно вдвічі.
Смородину перебрати і промити кілька разів. Воду злити. Висипати ягоди в каструлю з антипригарним дном і засипати цукром.
Якщо смородина солодка, цукру буде достатньо. Якщо кисла, то збільшити норму цукру у півтора раза. Варити варення 5 хв з моменту його закипання. Вимкнути нагрівання і дати джему охолонути 40−50 хв. Потім знову прогріти і варити 5 хв.
Знову остудити впродовж 40−60 хв. Прогріти втретє. Щоразу рідини ставатиме все менше, ягоди її вбиратимуть у себе.
Банку і кришку простерилізувати. Викласти кипляче варення у банку. Відразу ж закрити.
Джем можна подати із підсмаженими тостами, грінками або печивом. Можна використовувати як начинки для пирогів, пиріжків, круасанів.
Оксана Бабій, м. Турка, Львівська обл .