Передплата 2024 «Добра кухня»

Італійський дріжджовий сливовий пиріг

Чудовий рецепт з дріжджового тіста. Не треба чекати, поки тісто виросте, потім його багаторазово перемішувати. А сливи годяться будь-які, навіть дуже стиглі

Італійський дріжджовий сливовий пиріг
Італійський дріжджовий сливовий пиріг
  • 3 яйця
  • 0,5 л молока
  • шматочок пресованих дріжджів, завбільшки з волоський горіх
  • 3 ст. ложки з гіркою борошна
  • 3 ст. ложки цукру
  • 15−20 слив

Сливи помити, вийняти кісточки, нарізати на часточки. Молоко з цукром та сіллю підігріти до близько 350С (тепле, але не гаряче), додати дріжджі та вимішати, доки вони не розчиняться. Додати борошно, розмішати. Яйця злегка збити вінчиком до однорідності та потроху влити в основу, постійно вимішуючи.

До тіста додати сливи, перемішати і викласти у змащену олією форму. Поставити у холодну духовку, довести до 2000С і випікати, доки верх не стане добре рум’яним. Охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою.

Схожі новини