Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лечо з помідорів, цибулі, перцю і моркви

Рецепт

Лечо з помідорів, цибулі, перцю і моркви
Лечо з помідорів, цибулі, перцю і моркви
  • 3 кг помідорів
  • 1 кг моркви
  • 1 кг ріпчастої цибулі
  • 1 кг болгарського перцю
  • 1 склянка (200 мл) води
  • 1,5 склянки олії
  • 1,5 склянки цукру
  • близько 90 г солі
  • 8 ст. ложок оцту 9%

Банки вимити із содою і простерилізувати.

Вказано вагу очищених овочів. Їх нарізати соломкою, не дрібно, 0,6−0,7 см. Моркву можна натерти на «корейській» тертці. Помідори нарізати часточками або великими кубиками.

Змішати воду, цукор, сіль (скуштувати і додати за потреби), олію, останнім влити оцет. Помішуючи, кип’ятити 4−5 хв.

Потім по черзі додавати овочі, щоразу доводити до кипіння: цибулю, моркву, болгарський перець, помідори.

З моменту закипання усієї маси варити на сильному нагріванні 20−30 хв.

Гарячим розлити у теплі простерилізовані банки. Наповнивши баночку майже по плічки, акуратно ложкою утрамбувати, щоб наповнити по вінця, майже з переливом.

Герметично закрити, витерти, перевернути на кришку і накрити до охолодження. Перенести у темне прохолодне місце.

Вихід — 8 банок по 0,720 л і 1 банка — 0,5 л.

Схожі новини