Пікантні «хрусткі» помідори

Рецепт

  • 2 кг не дуже стиглих томатів (зелених)
  • 1 головка часнику
  • 2 невеликі цибулини
  • 1 морквина
  • 3 лаврові листки
  • 6 горошин духмяного перцю
  • 6 горошин чорного перцю
  • 3 гвоздики
  • 1 пучок петрушки

ДЛЯ 1 ЛІТРА МАРИНАДУ:

  • 2 ст. ложки солі
  • 4 ст. ложки цукру
  • 1,5−2 ст. ложки оцту
  • 9% (на 1-літрову банку)

Вимити томати та зелень. Цибулю нарізати півкільцями, моркву — довгими брусочками. Великі зубчики часнику розрізати на дві частини.

Вкласти у простерилізовані банки помідори та всі спеції.

Залити банки гарячою водою та дати їй охолонути. Після вистигання злити воду в каструлю, посолити і додати цукор.

Поставити на вогонь і кип’ятити 10−15 хв.

Зняти з вогню каструлю і влити оцет. Залити помідори маринадом.

Закрити і охолодити.

Оцет можна додавати безпосередньо у банки, а не в маринад.

Для пікантного смаку можна додати до помідорів невеликий шматочок гіркого перцю.

Популярне за добу

Популярне за тиждень