Передплата 2024 ВЗ

«Равлики» з листового тіста

Рецепт від читачів «Доброї кухні»

  • 200 г листкового тіста
  • 2 ст. ложки кетчупу
  • 100 г копченої ковбаси
  • 100 г твердого або плавленого сиру
  • 1 жовток – для змащування

Ковбасу очистити від упаковки, плівки, нарізати дрібними кубиками – щоб було зручно згортати тісто рулетиком.

Сир натерти на тертці.

Розморожене листкове тісто трохи розкачати, поверхню можна трохи припорошити борошном.

Тісто змастити кетчупом чи іншим томатним соусом. Можете зменшити порцію кетчупу і додати за бажання майонез.

Присипати тісто по всій поверхні шматочками ковбаси і викласти сир.

Згорнути тісто рулетом, притиснути край і нарізати на порційні шматочки завтовшки 3-4 см.

Викласти заготовки на деко, вистелене пергаментом, і змастити верхівки яєчним жовтком. Випікати у розігрітій до 220°С духовці 12-13 хв, до рум’яної хрусткої скоринки.

Галина Кравець, м. Чернівці.

Схожі новини