Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пшеничний хліб

Духмяний хліб на заквасці

  • 100 г житньо-пшеничної закваски
  • 100+460 г пшеничного борошна
  • 100+230 мл води
  • 1 ст. ложка олії + для змащування
  • 2 ст. ложки меду — за бажання
  • 1,5 ч. ложки солі
  • кунжутне насіння — до смаку

Опара. 100 г закваски з’єднати в мисці зі 100 г борошна і 100 мл фільтрованої води.

Перемішати і, накривши посудину плівкою, залишити опару щонайменше на 6 год за кімнатної температури.

В опару, що «підійшла», додати 230 мл теплої води, сіль і олію, за бажання - мед.

З’єднавши інґредієнти на однорідну масу, додати 460 г борошна.

Замісити тісто. Накрити плівкою і поставити в теплу духовку на 45 хв.

Вийняти посудину з духовки і вологими руками викласти тісто з миски на стіл, відбити його об поверхню, це допоможе тісту краще піднятися.

Потім знову покласти тісто у посудину, накрити плівкою і поставити в теплу духовку ще на 45 хв.

Вийняти тісто з духовки і, обім’явши його на поверхні столу, як і попереднього разу, викласти в посудину, яку попередньо застелити змащеним олією пергаментом. За бажання посипати кунжутним насінням і поставити в теплу духовку на 45 хв. За 30 хв до випікання розігріти у духовці форму.

Вийнявши посудину з духовки, перекласти тісто разом із папером у форму, в якій випікатимете хліб, і накрити її кришкою. Випікати при 220°С 30 хв під кришкою і ще 5 хв, знявши її. Готовий хліб залишити у формі до вистигання.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини