Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сирна паска з курагою

До святкового столу

  • 300 г зернистого сиру 0,2%
  • 3 ст. ложки вершків 15-25%
  • 3 ст. ложки цукру
  • 1 яйце
  • 25 г лимонних цукатів
  • 40 г кураги
  • 8 г желатину
  • 0,5 ч. ложки ваніліну
  • 1,5 ст. ложки кокосової стружки
  • прикраси з мастики
  • 50 мл води - для розчинення желатину

Розтерти яйце з цукром. Курагу нарізати на дрібні шматочки. У яєчну масу додати сир і збити блендером, щоб не було крупинок. Додати у масу вершки.

Желатин розчинити на водяній бані, постійно помішуючи.

Додати у сирну масу нарізану курагу і лимонні чи інші цукати (або лимонну цедру).

Додати також желатин та ванілін (або пакетик ванільного цукру). Перемішати.

Марлю 40х40 см намочити і застелити пергаментну форму заввишки — 8-9 см, діаметром – 7-8 см. Наповнити форму сирною масою. Поставити в холодильник для застигання до наступного дня.

Пергаментну форму розрізати, вийняти паску разом із марлею.

Обережно зняти марлю. Верх і боки обсипати кокосовою стружкою.

Прикрасити паску прикрасами з мастики.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини