Суп з фрикадельками і рисом
Рецепт від "Доброї кухні"
- 300-400 г курячого фаршу
- 3-4 л води
- 1 морквина
- 1 цибулина
- 4 картоплини
- 3 ст. ложки рису
- сіль, чорний мелений перець
- зелень кропу чи петрушки
- олія - для підсмажування
Фарш посолити, поперчити, перемішати. Сформувати мокрими руками невеликі фрикадельки.
Моркву натерти на грубій тертці, цибулю посікти, картоплю нарізати. Рис промити до чистої води.
Коли вода для супу закипить, посолити і покласти в каструлю підсмажені на олії натерту моркву з посіченою цибулею і промитий рис. Варити до готовності рису. Тоді додати нарізану кубиками або брусочками картоплю. Коли суп закипить, покласти фрикадельки, варити 15-20 хв. За потреби посолити. За 5 хв до готовності додати посічений кріп або іншу зелень.
Можна спершу обсмажити фрикадельки в олії на пательні, викласти їх на паперові рушники, щоб вони вбрали зайву олію, і тоді покласти у бульйон для супу.