Легкий суп із цвітної капусти
Суп з цвітної капусти дуже корисний, адже цей овоч є одним з рекордсменів за вмістом вітаміну C
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/451888/7654324567.jpg)
Інгредієнти:
- вода – 800 г
- цвітна капуста – кілька суцвіть
- картопля – 4 шт
- морква – 1 шт
- цибуля ріпчаста – 1 шт
- солодкий болгарський перець – 1 шт
- сіль – пів ч. л.
- цукор – 1 щіпка
- чорний мелений перець – 1 щіпка
- рослинна олія (оливкова, соняшникова) – 2 ст. л.
- вершкове масло – 0.5 ст. л.
Приготування:
- Поки гріється вода, чистимо картоплю, моркву, цибулю; перець нарізаємо кубиками картоплю.
- Висипте картоплю в окріп.
- Коли вода з картоплею почне закипати, то зверху утвориться пінка, яку потрібно зібрати. Солимо відвар, додаємо дрібку цукру і зменшуємо вогонь.
- Тоді висипаємо у воду цвітну капусту і варимо на середньому вогні хвилин 10. Додаємо лавровий лист.
- Тремо моркву і ріжемо кубиками цибулю і висипаємо їх у суп.
- Поки все кипить, ріжемо соломкою солодкий перець і теж висипаємо його в окріп.
- Додаємо у суп 2 ложки будь-якої олії та пів столової ложки вершкового масла.
- Пізніше додаємо мелений перець. Вимикаємо вогонь і настоюємо суп 10-15 хвилин.
- Порції у тарілках прикрашаємо зеленню.
Читайте також: Рибний суп з рисом нашвидкуруч