Грибний жульєн

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 500 г печериць
  • 300 мл вершків 20%
  • 100 г сиру
  • 5 ст. ложок олії
  • 1 упаковка готового листкового тіста
  • 2 ст. ложки борошна +для посипання
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • 3 гілочки петрушки
  • 1/4 ч. ложки меленого мускатного горіха
  • сіль, чорний мелений перець

У невеликому сотейнику просмажити борошно до світло-золотистого кольору. Додати мускатний горіх, дрібно нарізану петрушку і дрібку солі, влити вершки і тушкувати на малому вогні, постійно помішуючи і не даючи утворитися грудочкам. Довести соус до кипіння та зняти з вогню.

Дрібно нарізати цибулю. Вимити та висушити гриби, нарізати скибочками.

Розігріти пательню з олією і обсмажити цибулю 3 хв.

Додати гриби, посолити, поперчити і готувати ще 7 хв на середньому вогні. Влити вершковий соус, перемішати і тушкувати ще 1 хв.

Розкласти тушковані печериці з цибулею у змащені олією жаростійкі форми і посипати зверху натертим сиром.

На присипану борошном стільницю викласти розморожене тісто і розкачати завтовшки 1 см. Вирізати фрагменти на 1 см більші за розмір формочок, краї змастити яйцем.

Накрити тістом кожну формочку, притиснувши краї.

Кулінарним пензликом змастити верхівку збитим яйцем.

Поставити форми в духовку, розігріту до 190°C, і запікати жульєн 20 хв. Подавати гарячим.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини