Грибний жульєн
Рецепт від "Доброї кухні"
![](https://img.wz.lviv.ua/QmFz5t3rdVLkak8LrF8RA6HnmIE=/428x285/smart/filters:format(webp)/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/451459/hrybnyi-zhulien.jpg)
- 500 г печериць
- 300 мл вершків 20%
- 100 г сиру
- 5 ст. ложок олії
- 1 упаковка готового листкового тіста
- 2 ст. ложки борошна +для посипання
- 1 цибулина
- 1 яйце
- 3 гілочки петрушки
- 1/4 ч. ложки меленого мускатного горіха
- сіль, чорний мелений перець
У невеликому сотейнику просмажити борошно до світло-золотистого кольору. Додати мускатний горіх, дрібно нарізану петрушку і дрібку солі, влити вершки і тушкувати на малому вогні, постійно помішуючи і не даючи утворитися грудочкам. Довести соус до кипіння та зняти з вогню.
Дрібно нарізати цибулю. Вимити та висушити гриби, нарізати скибочками.
Розігріти пательню з олією і обсмажити цибулю 3 хв.
Додати гриби, посолити, поперчити і готувати ще 7 хв на середньому вогні. Влити вершковий соус, перемішати і тушкувати ще 1 хв.
Розкласти тушковані печериці з цибулею у змащені олією жаростійкі форми і посипати зверху натертим сиром.
На присипану борошном стільницю викласти розморожене тісто і розкачати завтовшки 1 см. Вирізати фрагменти на 1 см більші за розмір формочок, краї змастити яйцем.
Накрити тістом кожну формочку, притиснувши краї.
Кулінарним пензликом змастити верхівку збитим яйцем.
Поставити форми в духовку, розігріту до 190°C, і запікати жульєн 20 хв. Подавати гарячим.