Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Запечена свинина

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 1,2 кг свинячого окосту
  • 1 лимон
  • 1 лайм
  • 1 невеликий апельсин
  • 1/2 ч. ложки сухого часнику
  • 2 ст. ложки олії
  • сіль - до смаку

З апельсина, лимона і лайма натерти цедру - лише верхній кольоровий шар. Додати сухий часник і олію, перемішати до пастоподібного стану.

М’ясо посолити. Обмазати цитрусовою пастою з усіх боків. Загорнути у фольгу, викласти на деко і запікати у розігрітій до 190°С духовці приблизно 30 хв. Після закінчення цього часу вийняти, зняти фольгу і знову поставити у духовку. Запікати до готовності, ще близько 15-20 хв. Для перевірки на готовність проколоти шматок у найтовстішій частині і подивитися, який сік витікає - він має бути прозорим. Або орієнтуватися на температуру за щупом - 70°С. Готовий окіст залишити при кімнатній температурі на близько 10 хв, потім нарізати і подавати.

Це м’ясо можна подавати холодним як буженину.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини