Запечена свинина
Рецепт від "Доброї кухні"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/451454/svynyna.jpg)
- 1,2 кг свинячого окосту
- 1 лимон
- 1 лайм
- 1 невеликий апельсин
- 1/2 ч. ложки сухого часнику
- 2 ст. ложки олії
- сіль - до смаку
З апельсина, лимона і лайма натерти цедру - лише верхній кольоровий шар. Додати сухий часник і олію, перемішати до пастоподібного стану.
М’ясо посолити. Обмазати цитрусовою пастою з усіх боків. Загорнути у фольгу, викласти на деко і запікати у розігрітій до 190°С духовці приблизно 30 хв. Після закінчення цього часу вийняти, зняти фольгу і знову поставити у духовку. Запікати до готовності, ще близько 15-20 хв. Для перевірки на готовність проколоти шматок у найтовстішій частині і подивитися, який сік витікає - він має бути прозорим. Або орієнтуватися на температуру за щупом - 70°С. Готовий окіст залишити при кімнатній температурі на близько 10 хв, потім нарізати і подавати.
Це м’ясо можна подавати холодним як буженину.