Крем-лимон: ніжний лимонний лікер на молочній основі
Крем-лимон — це вишуканий варіант класичного лимончело, приготований на основі молока з додаванням ванілі. М’який вершковий смак із яскравими цитрусовими нотами зробить цей лікер ідеальним доповненням до кави або десертів. Спробуйте створити цей ароматний напій у домашніх умовах!
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/449267/krem-lymon.jpg)
- 5 лимонів
- 250 мл спирту
- 800 мл молока 6%
- 420 г цукру
- 1 стручок ванілі
- 1 г ксантану — за бажання
Крем-лимон — це той самий лимончело, але сироп не на водяній основі, а на основі хорошого жирного молока. Цей лікер ніжний на смак, чудово доповнить чашку кави, і подавати його потрібно не замороженим, а просто охолодженим. І, на відміну від лимончело, крем-лимон не освіжає, а зігріває. Чудово доповнить лимонний смак у вершковому виконанні ваніль. І, що робити зовсім необов’язково, — це ксантан, який трохи стягує цей лікер для надання більшого відчуття кремовості. Цей лікер виходить міцністю 16 об., цукру близько 30%.
Лимони ретельно промити та облити окропом, зняти цедру, не зачіпаючи білу частину. Залити цедру спиртом і настоювати 4−5 днів, збовтуючи.
За день до кінця настоювання спирту приготувати сироп: змішати молоко з цукром, додати ванільний стручок, розрізавши надвоє. Довести сироп до кипіння, помішуючи, щоб цукор рівномірно розчинився.
Вимкнути вогонь, накрити ємність кришкою. Коли сироп охолоне до кімнатної температури, поставити його у холодильник до наступного дня.
Наступного дня процідити сироп, за бажання додати ксантан (загущувач, стабілізатор, харчова добавка) та ретельно збити суміш блендером.
Спирт процідити, щоб позбутися цедри, і влити в сироп, помішуючи всю масу.
Після цього можна ще раз збити блендером. Витримати лікер у холодильнику упродовж 2−3 днів, після чого вживати. Зберігати у холодильнику.