Передплата 2024 «Добра кухня»

Крем-лимон

Рецепт лікеру

  • 5 лимонів
  • 250 мл спирту
  • 800 мл молока 6%
  • 420 г цукру
  • 1 стручок ванілі
  • 1 г ксантану — за бажання

Крем-лимон – це той самий лимончело, але сироп не на водяній основі, а на основі хорошого жирного молока. Цей лікер ніжний на смак, чудово доповнить чашку кави, і подавати його потрібно не замороженим, а просто охолодженим. І, на відміну від лимончело, крем-лимон не освіжає, а зігріває. Чудово доповнить лимонний смак у вершковому виконанні ваніль. І, що робити зовсім необов’язково, – це ксантан, який трохи стягує цей лікер для надання більшого відчуття кремовості. Цей лікер виходить міцністю 16 об., цукру близько 30%.

Лимони ретельно промити та облити окропом, зняти цедру, не зачіпаючи білу частину. Залити цедру спиртом і настоювати 4-5 днів, збовтуючи.

За день до кінця настоювання спирту приготувати сироп: змішати молоко з цукром, додати ванільний стручок, розрізавши надвоє. Довести сироп до кипіння, помішуючи, щоб цукор рівномірно розчинився.

Вимкнути вогонь, накрити ємність кришкою. Коли сироп охолоне до кімнатної температури, поставити його у холодильник до наступного дня.

Наступного дня процідити сироп, за бажання додати ксантан (загущувач, стабілізатор, харчова добавка) та ретельно збити суміш блендером.

Спирт процідити, щоб позбутися цедри, і влити в сироп, помішуючи всю масу.

Після цього можна ще раз збити блендером. Витримати лікер у холодильнику упродовж 2-3 днів, після чого вживати. Зберігати у холодильнику.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини