Передплата 2024 «Добрий господар»

Суші з ананасом та базиліком

Як приготувати незвичайні суші вдома

Інгредієнти

Для заправки на 1 кг рису:

  • рисовий оцет — 180 мл
  • сіль — 1,5 ст.л.
  • цукор — 7 ст.л.
  • водорості комбу — 1 лист

Для одного рол-сету:

  • норі — пів листа
  • рис — 120 г
  • крем-сир — 40 г
  • лосось — 60 г
  • ананас — 20 г
  • базилік — 5 г
  • кунжут — 10 г
  • томати черрі — 20 г
  • цибуля зелена — 10 г

Приготування:

  1. Беремо круглозернистий японський рис, промиваємо його 6−7 разів, щоб вода стала прозорою. Ставимо варити в мультиварці, пароварці або в каструлі. Воду до рису додаємо у співвідношенні один до одного +20 мл води, щоб рис не пригорів.
  2. Коли рис зварився, дістаємо його. Розподіляємо по якійсь чистій скляній або дерев'яній поверхні. Акуратно перемішуємо лопаткою.
  3. Паралельно варимо заправку сушизу з рисового оцту, солі, цукру та водоростей комбу. Проварюємо все протягом декількох хвилин. Коли соус охолоне, заправляємо рис.
  4. Тепер беремо половинку листа норі. На ¼ частини листа викладаємо рис і посипаємо кунжутом. Врахуйте, що рис завжди має бути теплим — кімнатної температури або трохи вище. Лист норі перевертаємо так, щоб чорний край водорості залишився десь 1,5 сантиметра, а з іншого боку виглядав рис. Викладаємо крем-сир однією смужкою. До нього листя базиліка і нарізаний соломкою ананас.
  5. За допомогою бамбукового килимка загортаємо рол, притискаючи боки, щоб вийшов квадрат. Зверху кладемо нарізаний слайсами лосось. Рівняємо бортики та нарізаємо на вісім частин.
  6. Томати черрі ріжемо на чотири частини, викладаємо по шматочку зверху ролів.
  7. Зелену цибулю нарізаємо пір'ям і теж викладаємо зверху. Можна також полити якимось соусом, але з простим соєвим також буде смачно.

Смачного!

Читайте також: Ньокі з гарбузом

Схожі новини