Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ньокі з гарбузом

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 1,5 чашки нарізаного кубиками гарбуза
  • 1 ст. ложка оливкової олії
  • 1 жовток
  • ¼ ч. ложки мускатного горіха
  • 1/3 чашки натертого твердого сиру
  • 1,5 чашки борошна
  • 2 ч. ложки морської солі
  • 5 ст. ложок вершкового масла
  • ¼ чашки свіжого листя шавлії
  • сіль, перець

Розігріти духовку до 180 °C. У мисці змішати гарбуз з оливковою олією, сіллю і перцем. Розкласти на деку і запікати, поки гарбуз не стане м’яким, 15−20 хв. Дати охолонути і збити на пюре.

У мисці змішати 1 чашку гарбузового пюре з сиром, жовтком і мускатним горіхом. Потрохи додавати борошно.

Добре перемішати і скачати кулю. На посипаній борошном стільниці нарізати тісто на 3 рівні частини, потім скачати ковбаски завтовшки близько 1 см. За потреби додати більше борошна. Розрізати кожну на шматочки завширшки близько 1 см. Виделкою зробити насічки. Готові ньокі розкласти на присипаному борошном деку.

У великій каструлі закип’ятити воду, посолити. Викласти ньокі.

Коли спливуть, варити ще 30 секунд, потім вийняти шумівкою на велику тарілку.

Нагріти велику пательню, викласти вершкове масло. Як тільки воно розтане, додати шавлію і розмішати.

Залишити на 30 секунд, до появи аромату, потім додати ньокі і перемішати. Перед подачею посипати ньокі натертим сиром.

Більше рецептів тут

Схожі новини