Передплата 2024 «Добра кухня»

Булка з арахісом і шоколадом

Духмяна випічка від "Доброї кухні"

ДЛЯ ТІСТА:
  • 75 мл молока
  • 9 г сухих або 25 г свіжих дріжджів
  • 40 г цукру
  • 3 яйця
  • 400 г пшеничного борошна
  • 125 г вершкового масла
ДЛЯ НАЧИНКИ:
  • 120 г арахісового масла
  • 30 г гіркого шоколаду
  • 30 г смаженого солоного арахісу

Тісто. Влити в миску молоко, додати цукор і дріжджі. Розмішати до розчинення дріжджів. Додати яйця і перемішати до однорідного стану. Додати борошно і замісити тісто — воно буде досить грубим.

Залишити його на 30 хв. Потім додати м’яке масло і вимісити до гладкості (можна гаком у кухонній машині). Накрити тісто рушником або харчовою плівкою і залишити на годину-півтори. Тісто має подвоїтися в об"ємі.

Начинка. Змішати арахісову пасту з посіченим шоколадом і арахісом.

Тісто, що підійшло, обім"яти і розділити на 3 частини.

Кожну частину розтягнути на довгий прямокутник. На кожен викласти начинку. Защипнути край так, щоб начинка виявилася усередині. Заплести джгути в косу.

Викласти у змащену маслом форму. Залишити на 30−40 хв, потім змастити збитим яйцем і випікати у розігрітій до 200 °C духовці до готовності, близько пів години.

Більше рецептів тут

Схожі новини