Булка з арахісом і шоколадом
Як приготувати булку з арахісом і шоколадом: рецепт від «Доброї кухні»
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/446200/bulka.jpg)
ДЛЯ ТІСТА:
- 75 мл молока
- 9 г сухих або 25 г свіжих дріжджів
- 40 г цукру
- 3 яйця
- 400 г пшеничного борошна
- 125 г вершкового масла
ДЛЯ НАЧИНКИ:
- 120 г арахісового масла
- 30 г гіркого шоколаду
- 30 г смаженого солоного арахісу
Тісто. Влити в миску молоко, додати цукор і дріжджі. Розмішати до розчинення дріжджів. Додати яйця і перемішати до однорідного стану. Додати борошно і замісити тісто — воно буде досить грубим.
Залишити його на 30 хв. Потім додати м’яке масло і вимісити до гладкості (можна гаком у кухонній машині). Накрити тісто рушником або харчовою плівкою і залишити на годину-півтори. Тісто має подвоїтися в об"ємі.
Начинка. Змішати арахісову пасту з посіченим шоколадом і арахісом.
Тісто, що підійшло, обім"яти і розділити на 3 частини.
Кожну частину розтягнути на довгий прямокутник. На кожен викласти начинку. Защипнути край так, щоб начинка виявилася усередині. Заплести джгути в косу.
Викласти у змащену маслом форму. Залишити на 30−40 хв, потім змастити збитим яйцем і випікати у розігрітій до 200 °C духовці до готовності, близько пів години.
Більше рецептів тут