Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ледачий рис: простий рецепт

Рисова каша ідеально смакує з сезонними овочами та спеціями

Інгредієнти для ледачого рису:

  • рис (пропарений) — 240 г
  • кукурудза (заморожена) — 60 г
  • зелений горошок (заморожений) — 60 г
  • цибуля — 1 шт.
  • часник — 1 зубчик
  • сіль — 5 г
  • чорний мелений перець — 3 г
  • коріандр — 1 г
  • олія — 20 мл
  • вершкове масло — 40 г
  • зелений чай з жасмином — 3 г

Приготування:

  1. У змащену маслом форму шарами викладіть обсмажену цибулю та часник, рис, кукурудзу, зелений горошок. Посоліть, додайте чорний мелений перець та коріандр.
  2. Залийте зеленим чаєм з жасмином в пропорції 1:2. Зверху покладіть кілька шматків вершкового масла.
  3. Накрийте фольгою і випікайте 25 хв. в розігрітій до 180 °C духовці. За 10 хв. до готовності зніміть фольгу.

Читайте також: Як правильно готувати рис

Схожі новини