Цибульний салат
Покроковий рецепт цибульного салату
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/445731/tsybulia-salat.jpg)
500 г ріпчастої цибулі (не червоної), 3 варені яйця, 500 мл окропу, 250 мл теплої води, 1 ст. ложка оцту 9%, 1 ч. ложка солі, 1 ст. ложка цукру, 1 ст. ложка майонезу, 1 ст. ложка сметани, мелений перець — до смаку.
Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями, залити окропом і залишити на 5 хв (якщо цибуля дуже пекуча, то на 8−10 хв), відкинути на друшляк, перекласти в миску. У теплій воді розчинити цукор і сіль, додати оцет. Залити ошпарену цибулю і залишити на 15 хв. Знову відкинути цибулю на друшляк і злегка відтиснути.
Варені яйця нарізати кубиками, додати мариновану цибулю, заправити сметаною і майонезом, посолити і поперчити. Перед подачею витримати в холодильнику щонайменше чверть години.
Більше рецептів у рубриці «Кухня»