Котлети гомельські
Рецепт від "Доброї кухні"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/445249/kotlety-osnovna.jpg)
Ці котлети можна приготувати не лише зі свинини, а й з курячого філе. Але пам’ятайте, що справжню гомельську котлету готують саме зі свинини. Шедевр смаку: тут і смачна начинка, і м’ясо, і хрустка картопляна шубка. Такі собі рулети в паніруванні! Таку страву і гостям подати не соромно.
ДЛЯ 9 КОТЛЕТ:
- 650 г свинячої вирізки
- 400 г печериць
- 130 г ріпчастої цибулі
- 150 г сиру
- 10 г кропу (кілька гілочок)
- 500 г картоплі
- 2 яйця
- борошно — для панірування
- сіль, чорний мелений перець
/wz.lviv.ua/images/articles/2021/10/kotlety_1.jpg)
- Вирізку нарізати скибочками приблизно 1 см. Добре відбити. М’ясо має стати тонким, і його площа збільшитися вдвічі. Це потрібно для того, щоб можна було надійно заховати в нього начинку.
Щоб при відбиванні не летіли бризки, можна накрити м’ясо пакетом. Посолити і поперчити його з двох боків.
/wz.lviv.ua/images/articles/2021/10/kotlety_2.jpg)
- Нарізати дрібними кубиками цибулю і гриби. Обсмажити гриби в невеликій кількості олії до рум’яного кольору. Як тільки з пательні випарується вся рідина і гриби почнуть підрум’янюватися, додати цибулю і обсмажити до готовності на середньому вогні. Посолити і поперчити.
/wz.lviv.ua/images/articles/2021/10/kotlety_3.jpg)
- Натерти сир на грубій тертці. Додати сир до грибів з цибулею. Перемішати.
Сир можна додавати як до гарячих грибів, так і до вже охолоджених.
/wz.lviv.ua/images/articles/2021/10/kotlety_4.jpg)
- Перекласти гриби з сиром у миску і додати до них дрібно посічений кріп. Перемішати.
/wz.lviv.ua/images/articles/2021/10/kotlety_5.jpg)
5. На край шматочка відбитого м’яса викласти трохи начинки. Закрити начинку м’ясом так, щоб вона була надійно вкрита. Надати котлетам овальної форми.
/wz.lviv.ua/images/articles/2021/10/kotlety_6.jpg)
- Підготувати дві миски. Одну з борошном, в іншій збовтати виделкою яйця. Умочити котлети спершу в борошно, а потім у збите яйце.
/wz.lviv.ua/images/articles/2021/10/kotlety_7.jpg)
- Натерти на грубій тертці сиру картоплю. Перекласти у миску. Приліпити руками до котлети картопляне панірування. Ущільнювати картоплю руками, закриваючи всі порожні місця.
/wz.lviv.ua/images/articles/2021/10/kotlety_8.jpg)
- Обсмажити гомельські котлети на олії з усіх боків до рум’яної скоринки (не до готовності, бо потім їх запікають у духовці). Вогонь при обсмажуванні зробити помірний, щоб картопляне панірування не горіло і мало рівний колір.
/wz.lviv.ua/images/articles/2021/10/kotlety_9.jpg)
- Розігріти духовку до 180 °C. Викласти котлети на деко, застелене пергаментом. Запікати котлети у розігрітій духовці 15−20 хв.
Подавати гомельські котлети з легким овочевим салатом.
Читайте також: Котлети в булочці