Передплата 2024 «Добрий господар»

Котлети гомельські

Рецепт від "Доброї кухні"

Ці котлети можна приготувати не лише зі свинини, а й з курячого філе. Але пам’ятайте, що справжню гомельську котлету готують саме зі свинини. Шедевр смаку: тут і смачна начинка, і м’ясо, і хрустка картопляна шубка. Такі собі рулети в паніруванні! Таку страву і гостям подати не соромно.

ДЛЯ 9 КОТЛЕТ:
  • 650 г свинячої вирізки
  • 400 г печериць
  • 130 г ріпчастої цибулі
  • 150 г сиру
  • 10 г кропу (кілька гілочок)
  • 500 г картоплі
  • 2 яйця
  • борошно — для панірування
  • сіль, чорний мелений перець
  1. Вирізку нарізати скибочками приблизно 1 см. Добре відбити. М’ясо має стати тонким, і його площа збільшитися вдвічі. Це потрібно для того, щоб можна було надійно заховати в нього начинку.

Щоб при відбиванні не летіли бризки, можна накрити м’ясо пакетом. Посолити і поперчити його з двох боків.

  1. Нарізати дрібними кубиками цибулю і гриби. Обсмажити гриби в невеликій кількості олії до рум’яного кольору. Як тільки з пательні випарується вся рідина і гриби почнуть підрум’янюватися, додати цибулю і обсмажити до готовності на середньому вогні. Посолити і поперчити.
  1. Натерти сир на грубій тертці. Додати сир до грибів з цибулею. Перемішати.

Сир можна додавати як до гарячих грибів, так і до вже охолоджених.

  1. Перекласти гриби з сиром у миску і додати до них дрібно посічений кріп. Перемішати.

5. На край шматочка відбитого м’яса викласти трохи начинки. Закрити начинку м’ясом так, щоб вона була надійно вкрита. Надати котлетам овальної форми.

  1. Підготувати дві миски. Одну з борошном, в іншій збовтати виделкою яйця. Умочити котлети спершу в борошно, а потім у збите яйце.
  1. Натерти на грубій тертці сиру картоплю. Перекласти у миску. Приліпити руками до котлети картопляне панірування. Ущільнювати картоплю руками, закриваючи всі порожні місця.
  1. Обсмажити гомельські котлети на олії з усіх боків до рум’яної скоринки (не до готовності, бо потім їх запікають у духовці). Вогонь при обсмажуванні зробити помірний, щоб картопляне панірування не горіло і мало рівний колір.
  1. Розігріти духовку до 180 °C. Викласти котлети на деко, застелене пергаментом. Запікати котлети у розігрітій духовці 15−20 хв.

Подавати гомельські котлети з легким овочевим салатом.

Читайте також: Котлети в булочці

Схожі новини