Передплата 2024 ВЗ

Як схуднути, не голодуючи

Якщо ви хочете схуднути, не обов’язково сидіти на строгій дієті

Малюнок Юлії Ліщенко
Малюнок Юлії Ліщенко

Розрахунок досить простий: якщо у вас дефіцит калорій, ви втрачаєте вагу. Але це не озна­чає, що ви повинні їсти менше.

Один зі способів покращити свій раціон — включити до нього різні джерела білка. Оскільки бі­лок особливо насичує, ви не так швидко зголоднієте і з’їсте мен­ше. Білкова дієта також сприяє нарощуванню м’язової маси та спалюванню жиру. Макроелемент забезпечує збереження м’язової маси навіть за дефіциту калорій і водночас стимулює метаболізм, що сприяє спалюванню жиру.

Ще одна стратегія для того, щоб їсти більше, споживаючи менше калорій, — клітковина. Це тип вуглеводів, який містить­ся в таких продуктах, як бобо­ві, фрукти, овочі та цілозернові продукти. Клітковина сповіль­нює травлення, що призводить до більш тривалого відчуття си­тості, запобігаючи потягу до їжі. Крім того, клітковина особливо корисна для травлення, бо за­безпечує кишечник корисними бактеріями. Це дає такі перева­ги, як здорова вага та зниження ризику захворювань. Дорослим рекомендується споживати що­найменше 30 грамів клітковини на день.

Схожі новини