Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чому путін боїться звільнити Шойгу

Вчора всі сміялися з відео, де керівник росгвардії Віктор Золотов щось звітував путіну. Але ця зустріч була зовсім не прохідною

Якщо коротко, в рф почалися перегони за крісло невбитого Шойгу. І головним претендентом зараз стає саме Віктор Золотов, який свого часу був керівником особистої охорони путіна, а останні 7 років, вірою і правдою служить путіну в росгвардії. Що цікаво, зараз він працює в тандемі з Кадировим, який хоче стати керівником росгвардії, в разі переведення Золотова в Міноборони.

Поки путін не готовий до кардинальних змін і ситуація знаходиться в підвішеному стані. путін давно, ще кілька місяців тому відсторонив від роботи і керівника генштабу Герасимова і самого Шойгу (перший взагалі зник, а другому доручають ритуальні функції). Але ставити на нових, навіть перевірених людей страшно.

Причин три: перша, це визнати, що все йде не по плану, друга - отримати в своєму оточенні яструбів-стерв‘ятників (саме такий новий вид), які почнуть перебудовувати всю силову вертикаль під себе і можуть порушити баланс армія-фсб, а також є ще одна психологічна причина: путін дуже складно прощається з людьми.

Для нас, така, теоретично можлива, зміна особливо нічого не означатиме. Лінія буде та сама, підходи не зміняться. Тому, як в мирні часи казали: запасаємося попкорном.

Джерело

Схожі новини