Передплата 2024 «Добра кухня»

Росіянин хоче візу в Європу, а не квиток в один кінець на "спеціальну воєнну операцію"

Ентропія (міра невпорядкованості системи) повертається у вигляді солдатів з української війни, які звикли вбивати, ґвалтувати й мародерити

Імперія зазвичай бореться з ентропією, викидаючи її назовні, щоб всередині був порядок. Британія заповнювала кораблі пасіонаріями-розбишаками та молодшими синами шляхетних родів, які не мали шансів отримати шматочок майорату. Японія так само відправляла молодших синів самурайських родин. росія гнала на схід, до останнього моря українських козаків, аби були подалі від рідної землі.

Нинішня остання імперія спалила своїх пасіонаріїв (північнокавказьких шукачів слави й пригод, ряжених "казаків", реконструкторів та інших подібних) ще у 2014. Зараз зменшувати ентропію шляхом викидання назовні вже не дуже виходить. Тому ентропія починає нуртувати всередині. Порядок, на який пересічні росіяни обміняли свою свободу за пропозицією раннього путіна, захитався.

Ентропія повертається у вигляді солдатів з української війни, які звикли вбивати, ґвалтувати й мародерити. У вигляді протистояння між "баштами кремля", між регіональними елітами та федеральним центром. У вигляді національних рухів пригноблених народів, які зростають буквально на очах. У вигляді активізації всіх видів російських неонацистів, від претензійно-"інтелектуальних" до вулично-зигувальних.

Абсолютно неважливо, хто вбив доньку Дугіна, — ФСБ чи ГРУ, одинокий російський маніяк чи українські спецслужби, російські анархо-комуністи чи кадировці (або це інсценування смерті). Важливо, як відреагували оператори російської ентропії. Вони зараз використовують будь-який шанс, щоб збільшити експорт ентропії. Вони проголошують необхідність переведення всієї росії на воєнні рейки, мріють про сталінізм та "битву за Вашингтон".

Але не виходить, бо пересічний росіянин хоче візу в Європу, а не квиток в один кінець на "спеціальну воєнну операцію". Ентропія залишається всередині й скоро почне розривати імперію на шматки. Цей хаос небезпечний для України, для Європи й світу.

Єдиним прийнятним варіантом є планова реконструкція постімперського простору. Остання імперія має піти зі світової арени. Це єдиний спосіб приборкати хаос.

Джерело

Схожі новини