Передплатити

Японська локшина, тунець і авокадо. Ділюся рецептом смачного салату

Поєднання продуктів дуже незвичне


Тільки уявіть: японська локшина, авокадо, цибуля, зелений горошок, насіння гарбуза та смачна заправка з майонезу і васабі. Таке поєднання продуктів дуже незвичне, але водночас смачне. До того ж, мені дуже подобається авокадо, тому що цей продукт має нейтральний смак, а це означає, що його можна поєднувати з м'ясними, рибними, овочевими і навіть фруктовими стравами. Головна умова — завжди скроплювати авокадо лимонним соком, щоб його м'якоть не потемніла. Крім того, що це смачний продукт, він ще корисний.

У 100 г авокадо міститься 485 мг калію, а це більше, ніж у 100 г банана. Калій допомагає боротися з високим кров'яним тиском та необхідний для нормальної роботи серцево-судинної системи. Із авокадо можна приготувати простий та швидкий сніданок. Підсушити тост, викласти на нього стиглий авокадо, скропити лимонним соком і полити 2 ч. л. оливкової олії, а зверху викласти яйце пашот. Смачний та корисний сніданок готовий. Також авокадо можна поєднувати з томатами чері та бужениною.

У складі авокадо багато клітковини, яка зберігає почуття насичення довше та благотворно впливає на роботу ШКТ. Із цього продукту можна приготувати сальсу.

Авокадо корисний вмістом магнію, марганцю, міді, заліза, фосфору та вітамінів А, В1, В2 та В3. Із цього продукту можна приготувати гуакамоле. Авокадо необхідно розім'яти виделкою, скропити лимонним соком, посолити і додати дрібно нарізані томати. Також можна додати в'ялені томати. Гуакамоле може бути і закускою, і заправкою до салатів або пасти.

Поради:

Риба. У цьому салаті я використовував консервований тунець, але можна замінити консервованим лососем чи скумбрією. Також можна взяти шматочок лосося, запекти з італійськими травами, а потім нарізати шматочками, видаливши кісточки.

Зелений горошок. Можна використовувати свіжий, консервований або заморожений горошок. Останній необхідно попередньо розморозити.

Авокадо. Вибирайте стиглий авокадо. Візьміть плід до рук і трохи натисніть на нього пальцями. Він повинен бути м'яким, але щоб пальці не провалювалися.

Майонез можна приготувати домашній.

Інгредієнти:

Для салату:

100 г японської пшеничної або гречаної локшини;

150 г консервованого тунця (шматочки у власному соку);

одне стигле авокадо;

100 г замороженого чи свіжого зеленого горошку;

4 пера зеленої цибулі;

1 ст. л. оливкової олії;

1 ст. л. насіння гарбуза;

сіль до смаку;

Для соусу:

50 г домашнього майонезу;

сік та цедра половини лимона;

½ ч. л. порошку васабі;

Приготування:

Візьміть 100 г пшеничної або гречаної японської локшини і відваріть відповідно до інструкції на упаковці в підсоленій воді. Після цього промийте холодною водою та заправте 1 ст. л. оливкової олії.

Очистіть авокадо: розріжте навпіл, видаліть кісточки і дістаньте м'якоть ложкою. Поріжте великими шматочками. Також можна нарізати авокадо в шкірці, а потім дістати ложкою м'якоть.

Більше рецептів тут

Банку з тунцем відкрийте та злийте сік. Вибирайте тунець консервований шматочками, тоді він красивіше виглядає при подачі.

Приготуйте домашній майонез. Відберіть необхідну кількість для соусу, додайте цедру та сік половини лимона, а також ½ ч. л. порошку васабі та добре перемішайте.

Починайте збирати салат: змішайте в салатнику японську локшину, 100 г зеленого горошку, подрібнені 4 пера зеленої цибулі, авокадо та шматочки тунця. Перемішайте та додайте насіння 1 ст. л. насіння гарбуза, заправте соусом з васабі та майонезу.

Джерело