Передплата 2024 «Добрий господар»

Курсанти та адмірали

Ще кілька місяців тому автобусні скарги на сучасну молодь не викликали бажання сперечатися. Особливо, коли «гнали» на хлопців, мовляв, і безвідповідальні вони, і інфантильні…

Останні місяці усім довели, як багато навколо справжніх чоловіків і як багато серед них зовсім юних. Євромайдан, який переріс у масштабну Революцію гідності, почали студенти. Вони вийшли з протестами на вулицю. А тоді вже й старші підтягнулися. За останні місяці саме молодь не раз давала приводи для щирого захоплення — своєю стійкістю, сміливістю, готовністю до самопожертви та вірою у перемогу.

Тепер, коли у передпокої нашої хати господарює зухвалий чужинець, коли і тактика, і стратегія головнокомандувачів залишається незрозумілою, молоді хлопці демонструють гідну поведінку чоловіків у погонах. Молимось за них, прагнемо, щоб вони залишилися живими і неушкодженими.

Щойно у Севастополі на території військово-морської академії ім. Нахімова підняли російський прапор, як два десятки курсантів заспівали гімн України. Їхні голоси намагалися заглушити бравурним оркестровим маршем, але хлопці доспівали гімн до кінця. Їх побачила й почула уся Україна. Мільйони сердець переповнили гордість за нашу армію, вдячність і сором, за те, що вони там, а ми тут… І триста сміливців у важку хвилину — це сила, і двадцятеро часом варті дивізії, і один у полі воїн. Поки дорослі київські дяді з безпечної відстані бубонять про незаконне перейменування та перепідпорядкування української військово-морської академії іншій державі, курсанти-нахімовці співають український гімн.

Збори Севастопольського військово-морського ліцею. Російський віце-адмірал агітує присягнути окупантам… І весь особовий склад ліцею відмовляється це зробити, відмовляється підняти над ліцеєм російський прапор. Після чого курсантам оголошують: після закінчення навчального року усіх звільнять із ліцею…

Жовто-блакитний прапор на плацу у кримських реаліях дорівнює воїнському подвигу. У неділю прапор України піднімають і над батальйоном морської піхоти у Феодосії. Як повідомив спікер Міноборони, українські «чорні берети» підняли державний прапор «на максимально можливу висоту, використовуючи нестандартні способи, за допомогою підручних засобів».

У неймовірно складних умовах без належної підтримки з боку держави кращі українські військові виконують свій обов’язок. На максимальній висоті, використовуючи нестандартні способи та за допомогою підручних засобів… Народна любов їм та повага.

Схожі новини