Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Столиця нічного життя» — Ріо-де-Жанейро

Із міст Європи до топ-3 рейтингу Time Out увійшов Берлін

«У гамірному районі Ріо, Ботафоґу, модні ресторани у вихідні стають танцювальними майданчиками». Фото selina.com
«У гамірному районі Ріо, Ботафоґу, модні ресторани у вихідні стають танцювальними майданчиками». Фото selina.com

Під час відпустки багато хто намагається втекти від міської суєти, шукає омріяного спокою… Але є й такі, кому на вакаціях хочеться розваг, зокрема у гамірних нічних клубах. Саме для любителів такого відпочинку спеціалізований сайт Time Out склав рейтинг 13 міст планети з найкращим нічним життям.

Список видатних «нічних» міст світу складено на базі опи­тувань тисяч людей, які нази­вали найкращі, на їхню думку, бари, ресторани й нічні клуби, а також оцінювали якість нічно­го життя та його цінову доступ­ність.

Перше місце у рейтингу Time Out зайняв бразильський Ріо-де-Жанейро (насправ­ді Ріу-ді-Жанейру). І не лише завдяки своєму знаменито­му карнавалу. За словами екс­пертів, «гамір, музика й танці містяться у ДНК Ріо», причому «в будь-який час дня й ночі»… «Минули ті часи, коли до нічних клубів люди тут ходили лише пізно ввечері, — коментує, зо­крема, редакторка Time Out Rio de Janeiro Рената Маґальєш. — У гамірному районі Ріо, Бота­фоґу, нові модні заклади ста­ють у вихідні танцювальними майданчиками. Загалом, вули­ці Ріо-де-Жанейро ще ніколи після завершення пандемії не були настільки жвавими».

На другому місці рейтингу опинилася Маніла. Крім безлі­чі барів і нічних клубів, столиця Філіппін (Південно-Східна Азія) може похвалитися також нічни­ми… ярмарками. «Нічне життя Маніли легко конкурує з нічним життям Гонконґа чи міст Таїлан­ду», — розповів Time Out філіп­пінський письменник Хоакін Ернандес. Високій позиції Ма­ніли посприяли також невисокі ціни (порівняно з рештою міст у рейтингу) в столиці Філіппін.

Нічне життя Європи у топ-3 рейтингу Time Out представ­ляє Берлін. Столиця Німеч­чини вже багато років пиша­ється виступами знаменитих світових виконавців у берлін­ських нічних клубах. На чет­вертому місці - мексиканська Ґвадалахара — «столиця регіо­ну, що подарував світові музи­ку mariachi й текілу». Власне, саме нічне життя Ґвадалаха­ри одержало найвищу оцінку експертів Time Out. Чому ж це місто не потрапило до топ-3 рейтингу? Через «недостатню цінову доступність».

До топ-5 рейтингу також увійшов американський Остін (столиця Техасу, відома, зо­крема, «живою» музикою у сво­їх закладах). У списку міст сві­ту з найкращим нічним життям також Лаґос (Нігерія), Роттер­дам (Нідерланди), Манчестер (Велика Британія), Будапешт (Угорщина), Акра (Ґана), Буе­нос-Айрес (Аргентина), Тайбей (Тайвань) і Синґапур.

Схожі новини