Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Різдвяну шопку зробив із тіста для піци

«Це данина поваги до традицій Неаполя», — пояснив піцайоло

Різдвяна шопка - з тіста на піцу. У такий спосіб відомий піцайоло поєднав дві традиції італійського Неаполя. Фото X
Різдвяна шопка - з тіста на піцу. У такий спосіб відомий піцайоло поєднав дві традиції італійського Неаполя. Фото X

Різдвяна шопка, яку виготовив відомий піцайоло з Неаполя, зроблена з незвичайного матеріалу — з тіста на піцу. Так Мауро Еспедіто поєднав дві традиції, якими славиться це італійське місто — виготовлення гарних шопок і смачної піци.

Розташований біля підніжжя вулкану Везувій італійський Неаполь — це знамениті Різдвяні шопки, якими можна помилуватися на вулиці Сан Ґреґоріо Армено (саме там розташовані міські майстерні з виготовлення шопок), і відома на цілий світ піца. Шість років тому неаполітанське мистецтво випікання піци потрапило до Списку світової нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

Нещодавно неаполітанський піцайоло (майстер із випікання піци), власник кількох піцерій Мауро Еспедіто виставив в одній з них свою шопку, повністю виготовлену з тіста для піци. Саме з цього матеріалу піцайоло зробив усі елементи Різдвяної шопки — фігурки Святого Сімейства, пастушків, ягнят, пейзаж, гори, грот і хатинки. Особливого ефекту пан Еспедіто досягнув завдяки грі кольорів; деякі частини шопки зроблені з добре запеченого, а відтак темнішого тіста, інші - зі світлішого.

«На ці Різдвяні свята я вирішив поєднати дві неаполітанські традиції, — розповів креативний піцайоло. — Ця шопка — данина поваги до цього фантастичного міста, висловленої мистецтвом випікання піци».

Схожі новини