Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Одружився зі… самицею каймана

Мер мексиканського містечка впевнений: це гарантує громаді процвітання й добробут

Рептилія мерові "так" не казала. Не тому, що не любить... Просто з міркувань безпеки міцні щелепи самиці каймана зв'язали мотузками. Фото Reuters.
Рептилія мерові "так" не казала. Не тому, що не любить... Просто з міркувань безпеки міцні щелепи самиці каймана зв'язали мотузками. Фото Reuters.

Міський голова Сан-Педро-Уамелула (Мексика, штат Оахака) одружився зі… самицею каймана. У інтерв'ю місцевим ЗМІ представник місцевого самоврядування Віктор Уґо Соса розповів, що двісті років тому такі церемонії були для корінних жителів південної Мексики буденними.

Присутні на незвичайному весіллі журналісти оприлюднили шлюбну обіцянку мера. А от його «наречена» жодного звуку «в етер» не видала. І зовсім не тому, що не кохає пана бурґомістра. Просто з міркувань безпеки пащеку рептилії міцно перев’язали мотузками…

«Я згоден одружитися з принцесою»

«Приймаю відповідальність, бо ми полюбили одне одного, — заявив, зокрема, розчулений Віктор Уґо Соса. — Не може бути подружжя, якщо немає кохання. Ми кохаємо одне одного, і я згоден одружитися з цією принцесою».

За словами представників муніципалітету Сан-Педро-Уамелула, «нареченою», яку мер під час урочистої церемонії назвав «принцесою», є самиця місцевого крокодила (Caiman crocodilus) Алісія Адріана. Усе було як належить: і біла сукня зубастої «нареченої», і вельон, і білі квіти на її шиї.

Як вірять місцеві індіанці, шлюб людини й каймана гарантує громаді добробут і процвітання. І кукурудза вродить, і риби багато налапають…

Схожі новини