Передплата 2024 «Добрий господар»

Моду на собак диктує Чарльз ІІІ

Улюблена порода короля, джек-рассел-тер'єр, стає у Британії дедалі популярнішою

У монаршого подружжя дві "дівчинки" породи джек-рассел-тер'єр, яких Чарльз і Камілла взяли зі собачого притулку. Фото Facebook.
У монаршого подружжя дві "дівчинки" породи джек-рассел-тер'єр, яких Чарльз і Камілла взяли зі собачого притулку. Фото Facebook.

За даними британського Kennel Club (Кінологічного клубу), за останній рік кількість зареєстрованих цуценят породи джек-рассел-тер'єр зросла у Сполученому Королівстві на 40%.

Водночас кількість таких собак у власності британців збільшилася протягом року на 14%. Причина? Це улюблена порода короля Чарльза III і королеви-консорта Камілли. У монаршого подружжя, нагадує видання The Daily Mail, дві «дівчинки» породи джек-рассел-тер'єр, Бет і Блюбелл.
У лютому 2017 року Чарльз і Камілла взяли цих песиків із притулку Battersea Dogs and Cats Home.

Але до корґі Єлизавети ІІ ще далеко

Раніше Чарльз мав кількох джек-рассел-тер'єрів. Найвідомішим із них був Тіґґа, який прожив понад 18 років. Одного з цуценят, батьком яких був Тіґґа, Фредді, тоді ще принц Вельський Чарльз подарував Каміллі.

Утім, улюблена порода короля Чарльза ІІІ ще не стала у Великій Британії найпопулярнішою. Такою залишається порода валлійський корґі Пемброук, великою фанаткою якої була мати Чарльза, королева Єлизавета II.

Схожі новини