Передплата 2024 ВЗ

До школи з рюкзаком? Заборонено

Бо в наплічнику учні можуть пронести вогнепальну зброю…

Фото Reuters (ілюстративне).
Фото Reuters (ілюстративне).

У американському Флінті (штат Мічиґан) учням державних середніх школах заборонили приходити до школи з рюкзаками чи ранцями, в тому числі повністю прозорими. Як інформує NBC, заборону запроваджено з міркувань безпеки.

Міська Рада освіти Флінта прийняла таке рішення після серії інцидентів з вогнепальною зброєю, що сталися нещодавно у школах США. Зокрема, у січні цього року в Ньюпорт Ньюзі (штат Вірджинія) шестирічний школяр застрелив учителя… А тиждень тому під час уроку в Ноксвіллі (штат Теннессі) стався випадковий постріл із пістолета, захованого у наплічнику старшокласника.

«По всій країні бачимо зростання випадків небезпечної поведінки у школах. Зокрема, учні приносять на уроки заборонені предмети, у тому числі вогнепальну зброю», — пояснила батькам школярів із Флінта міська Рада освіти.

«У розумних межах» та з перевіркою

Згідно з новими правилами, учні з Флінта надалі можуть брати зі собою до школи обіди й спортивний одяг, але не у рюкзаках, а у прозорих поліетиленових пакетах. (У школах США діти зазвичай не мусять приносити з дому підручники й зошити, бо залишають їх у навчальних закладах, у класі й у спеціальних шафках).

Невеликі сумочки також дозволені, але Рада освіти Флінта попередила, що ці торбинки мають бути «у розумних межах», до того ж у школі вміст сумочок обов’язково перевірятимуть.

Схожі новини