Передплата 2024 ВЗ

У Польщу везли «кусючу» сумочку

Контрабанду зі шкіри алігатора виявили на переході Краковець-Корчова. Власник торби пояснив, що купив її на базарі й хотів подарувати сестрі…

Та сама сумочка зі шкіри алігатора. Янукович зі своїми мештами зі шкіри страуса сховається... Фото Facebook.
Та сама сумочка зі шкіри алігатора. Янукович зі своїми мештами зі шкіри страуса сховається... Фото Facebook.

Жіночу сумочку зі шкіри алігатора співробітниця Польської податкової адміністрації виявила на прикордонному переході Краковець-Корчова. Як розповіла речниця польської Палати податкової адміністрації у Жешуві Едита Хабовська, «кусючу» торбу знайшли у багажі, під час перевірки легкового автомобіля, яким 61-річний чоловік їхав із України до Польщі.

«Сумку виготовлено зі шкіри американського крокодила, Crocodylus Acutus, який охороняється Вашингтонською конвенцією (CITES)», — додала Хабовська. Чоловік, який намагався ввезти торбу до Польщі, пояснив польським митникам, що купив сумку на базарі - у подарунок сестрі. Мовляв, про те, що таку річ не можна везти за кордон, не знав… Як пояснила речниця польської Палати податкової адміністрації у Жешуві, чоловік не мав дозволу, який потрібен для перевезення через кордон тварин, що перебувають під загрозою зникнення, а також виробів із таких тварин.

А на переході Шегині-Медика — взуття зі шкіри пітона

«Через порушення подорожувальником Закону про охорону природи наші службовці цю сумку вилучили. Відповідне провадження здійснює Підкарпатське митно-податкове управління у Перемишлі», — зазначила Хабовська. І нагадала, що нещодавно функціонери КАС, які працювали на прикордонному переході Шегині-Медика, завадили незаконному ввезенню до Польщі з України одягу й взуття… зі шкіри пітона.

Як нагадує КАС, незаконне перевезення через кордон ЄС тварин, що перебувають під загрозою зникнення, і виробів із них, а також торгівля такими товарами всередині Євросоюзу є злочином, який карається позбавленням волі від 3 місяців до 5 років. 2022 року службовці КАС Підкарпатського воєводства Польщі запобігли понад 12 тисячам спробам контрабанди тварин, які охороняються законом, або ж предметів, виготовлених із таких тварин.

Схожі новини