Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Помста «ексам»: назвати їхніми іменами… тарганів

До Дня усіх закоханих зоопарк у Сан-Антоніо (Техас, США) уже четвертий рік поспіль влаштовує акцію Сry Me a Cockroach — «Обізви мене тарганом»

Цього року призначених до пожирання тарганів найчастіше називають Зак, Рей і Адам. Схоже, помститися своїм "ексам" більше хочуть дівчата... Фото sazoo.org.
Цього року призначених до пожирання тарганів найчастіше називають Зак, Рей і Адам. Схоже, помститися своїм "ексам" більше хочуть дівчата... Фото sazoo.org.

Достатньо заплатити 10 доларів, і зоопарк у Сан-Антоніо назве одного зі своїх тарганів на честь вашої або вашого колишньої/колишнього. А потім тим тарганом нагодують хижу тварину, яка також мешкає у зоопарку… Зібрані у такий спосіб кошти організатори акції скеровують на порятунок дикої природи Техасу.

Охочі помститися своїм «ексам» можуть використати не тільки тарганів. Лише за 5 доларів зоопарк у Сан-Антоніо пропонує назвати іменем колишнього або колишньої… який-небудь овоч або фрукт. Ясна річ, його також з'їсть тварина, що мешкає у зоопарку, тільки травоїдна. І нарешті, за 25 доларів іменем вашого колишнього партнера або колишньої партнерки можна назвати гризуна, наприклад, мишу або щура. А потім цього гризуна згодують удаву…

За 150 доларів — відео з пожиранням «ексів»

Учасники акції одержують від зоопарку цифрову подяку (очевидно, за долучення до шляхетної справи порятунку дикої природи Техасу). А кому цього мало, може замовити собі від зоопарку «валентинку» — з інформацією про те, що тарган, овоч або гризун, названий на честь колишньої або колишнього, був з'їдений одним із мешканців зоопарку.

Є також преміальний пакет — за 150 доларів одержите відеозапис, на якому побачите процес пожирання вашого «екса» або вашої «екс»…

Як іде цей веселий бізнес? Адміністрація зоопарку в Сан-Антоніо задоволена, кажуть, учасників акції Сry Me a Cockroach не бракує. Минулого року охочих помститися своїм «ексам» на День Валентина назбиралося понад 8 тисяч — із усіх американських штатів, а також із 30 інших країн.

«Зараз ми на шляху до побиття минулорічного рекорду, — розповів CNN речник зоопарку. — Поки що найчастіше фігурують імена Зак, Рей і Адам. А торік лідирували Джейкоб і Сара».

Схожі новини