Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Щодня їде на роботу… 770 км! І повертається додому

Італійка з Неаполя працює двірничкою у школі в Мілані

На маршруті Неаполь-Мілан залізнична компанія Trenitalia використовує швидкісні поїзди Frecciarossa ("Червона стріла"). Фото еuropebyrail.eu.
На маршруті Неаполь-Мілан залізнична компанія Trenitalia використовує швидкісні поїзди Frecciarossa ("Червона стріла"). Фото еuropebyrail.eu.

29-річна Джузеппіна Джуліано щодня проїжджає потягом… понад 1500 кілометрів! Жінка живе на півдні Італії, у Неаполі, а на роботу їздить на північ країни, до Мілана, де працює у школі двірничкою.

Як констатує італійська газета Il Foglio, ця жителька Неаполя є однією з рекордсменок за тривалістю поїздок на роботу, на які щодня витрачає п’ять годин. І все це, відзначає видання, за зарплату в розмірі 1165 євро на місяць, що нижча за середню в Італії.

29-річній неаполітанці Джузеппіні Джуліано запропонували роботу двірнички в одній зі середніх шкіл Мілана. Очевидно, освітні бюрократи щось переплутали… Але жінка не злякалася труднощів і прийняла пропозицію.

Оренда житла в Мілані «з'їла» би половину заробітку

Відважна Джузеппіна вирішила, що не шукатиме житло в Мілані, а щодня доїжджатиме на роботу. Усе через високу вартість оренди житла у багатому за італійськими мірками Мілані. Як підрахувала двірничка, оренда кімнати «з'їдала» би не менше половини її зарплати, а місячний квиток на проїзд швидкісним потягом Frecciarossa («Червона стріла») коштує дешевше.

Шодня Джузеппіна встає о 3.30 ночі (у Неаполі навіть улітку ще темно). О 5-й ранку сідає на потяг до Мілана, куди їде п’ять годин. Із 10.30 до 17-ї жінка працює, потім знову на потяг, і через п’ять годин вона вже у Неаполі.

«Зніміть капелюха перед відвагою і впертістю, які демонструє ця жінка у країні, де потреба їхати на роботу за 40 кілометрів є для багатьох проблемою», — пише Il Foglio.

Схожі новини