Передплата 2024 «Добра кухня»

Більшість громадян ЄС — за постачання Україні зброї

Вступ нашої держави до Євросоюзу також підтримують

Фото europarl.europa.eu.
Фото europarl.europa.eu.

«Німецька хвиля» оприлюднила дані опитування Фундації Бертельсманна, проведеного у 8 державах Європейського Союзу. Експерти опитали восени понад 13 тисяч громадян ЄС (дослідження є репрезентативним для цілої євроспільноти), повторивши чотири запитання, які задавали громадянам ЄС у березні й червні.

За даними осіннього опитування, більшість громадян Європейського Союзу виступають як за вступ України до ЄС найближчими роками, так і за постачання нашій державі зброї, але ця підтримка, порівняно з березнем, трохи зменшилася.

Зокрема, у вересні постачання Україні зброї підтримали в Німеччині 48% опитаних, а у березні таких громадян було 57%. «Найбільше підтримку постачанню Україні зброї висловили поляки (76%), а найменшу — італійці (36%), — повідомила „Німецька хвиля“. — Тільки у Польщі підтримка постачання Україні зброї залишилася, порівняно з березнем, на тому самому високому рівні - 75−77%».

А як щодо відмови ЄС від імпорту російських енергоносіїв?

У березні з тим, що ЄС має стати незалежним від рф у цьому питанні, погоджувалися 72% німців, а у вересні цей показник становив уже 62%. У цілому Євросоюзі тих, хто підтримує відмову від вугілля, газу й нафти з росії, також трохи поменшало (порівняно з березнем) — із 74% до 67%. А от у Польщі незалежність ЄС від енергоносіїв із країни-агресора підтримують 80% опитаних (у березні таких поляків було 86%).

Аж 77% європейців, свідчать дані осіннього опитування, готові приймати біженців із України у ЄС. Найбільше таких серед іспанців — аж 89%, а серед німців і поляків відповідно 74% і 73%.

І нарешті, європейців також запитали про їхнє ставлення до вступу України в ЄС найближчими роками. «У березні такий вступ підтримали 69% громадян ЄС і 61% німців, а у вересні - відповідно 63% і 55%. Своєю чергою, у Польщі вступ України до Європейського Союзу підтримують 82%», — констатує «Німецька хвиля».

Схожі новини