Передплата 2024 ВЗ

Британський король заступився за качок і гусей

Чарльз ІІІ вважає жорстокістю годувати домашню птицю насильно — для приготування фуа-ґра

Фото - Тhe village
Фото - Тhe village

Відтоді, як на королівський престол у Великій Британії зійшов Чарльз ІІІ, у всіх резиденціях монархії більше не подають фуа-ґра — пікантної страви із гусячої чи качиної печінки. Бо так розпорядився Його Величність. Господар Букінгемського палацу вважає жорстокістю те, як відгодовують цих птахів для приготування делікатесу.

Для непосвячених розпові­мо: щоб приготувати фуа-гра, гусей і качок буквально начи­няють надмірно жирною їжею, змушують їсти через силу, на­віть якщо у них такого бажання немає. Через це печінка птахів збільшується у десять разів. Природозахисники не раз ви­ступали проти такого промис­лу — і британський король ви­знав ці претензії слушними. За правління Чарльза ІІІ на уро­чистих прийомах і балах фуа-ґра не подаватимуть!

Наступник Єлизавети ІІ, як і вона колись, є великим шану­вальником природи. Ще у ста­тусі принца займався різними екологічними проєктами. Його авто їздить на біодизелі, сам він розмовляє з деревами. На честь Чарльза ІІІ науковці на­звали новий вид жаб. Єдиний недолік британського короля — не любить котів. Але, не виклю­чено, під тиском громадськості він цієї вади позбудеться.

Схожі новини