Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Держсекретарку уряду Франції звинуватили у... зґвалтуванні

На 46-річну Хрисулу Захаропулу надійшли дві скарги

Прокуратура Парижа розпочала розслідування у справі Хрисули Захаропулу, державної секретарки в новому уряді Франції, сформованому 20 травня. Як повідомляють французькі ЗМІ з посиланням на прокуратуру, на Захаропулу надійшли дві скарги.

У прокуратурі Парижа агенцію AFP повідомили, що звинувачення у зґвалтуванні на адресу Хрисули Захаропулу відомство одержало 25 травня й 16 червня. Перші слідчі дії провели ще 27 травня.

46-річна Хрисула Захаропулу, що походить із Греції, у новому французькому уряді, який після перемоги Макрона на президентських виборах очолила прем'єр-міністерка Елізабет Борн, обійняла посаду держсекретарки з питань розвитку, франкофонії і міжнародного співробітництва - у міністерстві закордонних справ і у справах Європи.

Членкиня партії Емануеля Макрона La République en Marche Хрисула Захаропулу є також досвідченою депутаткою Європейського парламенту, у якому працювала, зокрема, у Комітеті з прав жінок і гендерної рівності та у Спеціальній комісії щодо пандемії коронавірусу.

Медичну освіту Захаропулу одержала у Римі, спеціалізувалася у хірургії і гінекології. Працювала лікарем у Страсбурзі та в Сен-Манді поблизу Парижа. Як повідомив французький тижневик Marianne, одне зі звинувачень, висунутих проти Захоропулу, стосується начебто вчинених нею 2016 року незаконних дій щодо її пацієнтки. Це буцімто сталося тоді, коли теперішня урядовиця працювала лікаркою-гінекологом.

Як повідомила агенція Reuters, пресслужба французької держсекретарки на запити щодо коментаря наразі не відповідає.

Схожі новини