Передплата 2024 «Добрий господар»

Гітлер теж багато разів переносив початок війни

Нічого дивного немає в тому, що Путін вже декілька разів переносить початок широкомасштабної війни проти України

Причин тут декілька

Перша і головна - Путін боїться програти

А тому його дуже лякає згуртованість українського народу і готовність мільйонів українців стати на захист своєї країни.

Друга - Путін не очікував такої консолідації найбільших країн Заходу у протистоянні його агресії

Але вирішальну і визначальну роль у цьому відіграють, безумовно, США. Путін прорахувався, він не передбачав такої твердої позиції щодо захисту України з боку президента США Джо Байдена. Путін не може до кінця усвідомити, як далеко піде Джо Байден у підтримці України.

Читайте також: США готові захистити свободу України, — Байден

Третя - Путін явно недооцінив могутність Збройних сил України

Колосальна допомога, яка йде масовано від наших щирих друзів - США, Великої Британії, Канади, країн Балтії та інших - значно підсилила бойові можливості українського війська. Але головне - це українські воїни - надзвичайно мотивовані захищати свою країну, надзвичайно мужні і сміливі, які за морально-бойовими якостями значно перевершують солдат Путіна, які є загарбниками, і їх чекає ганьба та поразка.

Четверта - Путін перебуває на межі втрати влади

Війна з Україною, яка все більш і більш є реальною, - непопулярна серед населення Росії. Своєю агресивною політикою Путін наближає РФ до краху. Це починає усвідомлювати вже не тільки його оточення, але й молоде покоління росіян, що не хочуть жити в країні, яку ненавидить увесь світ і яка через свою агресивність буде ізольована від решти світу.

Читайте також: Амбіції Гітлера знищили мільйони людей у світі, а амбіції Путіна можуть знищити увесь світ

П’ята - Путін не до кінця впевнений в успішності військової компанії, яку він задумав

Кожний день приносить істотні зміни, які серйозно впливають на цю оцінку, і це зупиняє Путіна від наступу.

Відкритий виступ відставних генералів (їх заяву озвучив генерал Івашов) збройних сил РФ, ФСБ, спецслужб проти війни з Україною та обґрунтована вимога про відставку Путіна - це несподівано і неочікувано. Цей виклик військових ветеранів не є випадковим.

Читайте більше: Такого в Росії ще не було - генерали проти війни й Путіна

Можна і далі наводити певні аргументи, але головне полягає у тому, що Путін не відмовився від своїх агресивних планів. І можна з високою ймовірністю припускати, що він і не відмовиться від цих планів, оскільки війна для нього - єдиний порятунок. Зараз для Путіна найголовніше - зберегти владу. Будь-який помилковий його крок може бути фатальним. І ця ситуація для нього з кожним днем загострюється.

Путін вже, мабуть, усвідомив, що ніякого бліцкригу не буде, і зустрінуть його в Україні не з хлібом і сіллю, а масованим і потужним ударом. Російський фюрер і психологічно змінився - відчувається певна розгубленість, з’явилась нерішучість, але від цього він став ще більш небезпечним для світу. Разом з тим йому є з кого брати приклад.

Читайте також: Politico опублікувало нову ймовірну дату вторгнення

Гітлер теж, починаючи з весни 1941 року, багато разів переносив початок війни. Зараз вже відомо, що війна повинна була початись ще 15 травня 1941 року. Але Гітлер, теж був не дуже впевненим в успіху цієї війни - постійно переносив її початок, зачищаючи будь-які можливі несподіванки у себе в тилу. Але врешті-решт - насмілився і розпочав агресію аж 22 червня 1941 року.

Чим ця агресія для Гітлера і Німеччини закінчилось, усім добре відомо. Мабуть, і Путін, аналізуючи досвід ще одного агресора, який захотів захопити увесь світ, ніяк не наважується віддати наказ про початок широкомасштабної війни з Україною та світом, оскільки усвідомлює, що такий крок неминуче призведе до його краху і краху Росії. Публічне висвітлення планів і дати початку путінської агресії, з якою виступають наші щирі друзі, вже не перший раз змусило Путіна відкласти чи перенести початок цієї трагедії.

Більше матеріалів у рубриці «Світ»

Схожі новини