Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Собаку, який лишив купу, "вираховують" за ДНК

І господар пса платить великий штраф

У Іспанії господарі собак, які не прибирають купи, залишені їхніми улюбленцями у громадських місцях, потрапляють у халепу. Частину псячого "добра" забирають до лабораторії, де його перевіряють за базою ДНК чотирилапих, зареєстрованих у країні. А через деякий час господар пса одержує квитанцію про чималий штраф.

Відпочивала влітку. А взимку прийшов штраф - 570 євро

Більше новин світу в рубриці

Іспанська інформагенція EFE розповіла історію жінки з Валенсії, яка цієї зими одержала на свою електронну пошту квитанцію про штраф у розмірі 570 євро. Такий "привіт" надійшов жінці з містечка у провінції Малага, у якому та провела свою літню відпустку.

Чималий штраф жінка повинна заплатити за те, що не прибрала купу, яку її бультер’єр залишив на одній з галявин курортного містечка, розташованого за сотні кілометрів від будинку валенсійки. В електронному листі, який та одержала, було вказано вулицю, на якій знайшли екскременти її улюбленця, і день, коли саме собака залишив купу.

Бультер'єра визначили за базою даних ДНК

Пса-"зловмисника" знайшли завдяки компанії ADN Canino, яка має базу даних ДНК усіх собак, зареєстрованих в Іспанії. Основна мета цього проєкту - використання зразків генетичного матеріалу тварин для запобігання поганому поводженню з ними (зокрема, можна знайти господарів, які викинули собак на вулицю). Генетичну інвентаризацію собак проводять, імплантуючи їм спеціальні мікрочіпи.

Як виявилося, для виявлення господарів, які не прибирають за своїми псами у громадських місцях, база ДНК також дуже помічна... Схожі "антифекальні" технології використовують у багатьох містах світу, зокрема, у Сіетлі (США) й Тель-Авіві (Ізраїль).

Читайте також: Собака виявився вірним господарю до гробової дошки...

Схожі новини