Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Собака виявився вірним господарю до гробової дошки...

Ось уже який рік тужить на його могилі

На це фото, яке опублікував природничий портал INature, неможливо дивитися без сліз: сумний собака лежить на могилі свого господаря. Постійно приходить на цвинтар, буквально живе там. І це не вигадка…

Пригода сталася десять років тому у півторамільйонному аргентинському місті Кордові. Там помер один з його жителів Мігель Гузман. Покійного поховали у сусідньому містечку Карлос Пас. Коли засмучена родина повернулася з похорону дому, то ніде не знайшла німецької вівчарки на кличку Капітан, яку Мігель придбав для сина за рік до своєї смерті. Лише через тиждень відшукали пса - він спав на... могилі, де похований колишній власник.

Капітана пробували забрати додому, але він щоразу повертався на могилу Мігеля. Працівники цвинтаря дивуються, як цей собака серед 14 тисяч надгробків міг знайти місце вічного спокою свого господаря. Гробокопачі постійно підгодовують Капітана, приводять до нього ветеринара. Вірний друг по ночах виє, немовби тужить за Мігелем. Ця жалоба триває вже 11-й рік.

Експерти, які знаються на особливостях тварин, кажуть про містичний зв’язок між собакою і людиною. Один із таких знавців Альдо Сечі розповів журналістам: “Собаки відстежують електромагнітні зміни. Якщо пес міцно поєднався своїм біополем з біополем свого господаря, то міг віднайти місце, де була похована ця людина”.

Читайте також: Гуска взяла цуцика під крило

Схожі новини