Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Країна року” видання The Economist - Італія

Авторитетне британське видання відзначило фахове керівництво прем’єр-міністра Маріо Драґі

Щотижневе видання The Economist щороку відзначає одну країну - за її значний політичний або економічний прогрес. 2021-го The Economist назвав «Країною року» Італію.

При цьому видання відзначило фахове керівництво італійського прем’єр-міністра Маріо Драґі. І нагадало, що той очолив Раду міністрів завдяки тому, що італійські політики наважилися припинити свої суперечки й зосередилися на здійсненні реформ.

Проблемою Італії, нагадало британське видання, тривалий час були погані уряди. The Economist не один раз критикував Італію за те, що вона “вибирає таких лідерів, як Сильвіо Берлусконі”... “Саме через погану владу італійці 2019 року стали біднішими, ніж були 2000-го, — констатувало видання. - Але цього року Італія змінилася. У особі Маріо Драґі Італія одержала компетентного, визнаного на міжнародному рівні прем’єр-міністра”.

“Переважна більшість італійських політиків поховали свої розбіжності, щоб підтримати масштабну програму реформ, - відзначає The Economist. - А значить, Італія отримає фінансування в рамках плану Європейського Союзу щодо відновлення після ковідної пандемії”.

Відсоток італійців, вакцинованих від коронавірусу, - один із найвищих у Європі, пише видання. І після першого року пандемії економіка Італії відновлюється швидше, ніж економіки Франції чи Німеччині. “Не можна заперечити, що Італія є сьогодні кращим місцем, ніж у грудні 2020 року, - підсумовує The Economist. - І саме тому вона стала нашою “Країною року”.

The Economist також відзначив кілька інших країн світу - за їхні успіхи 2021 року. України, на жаль, серед них немає…

Самоа - “суд відсторонив від влади партію, що правила 33 роки, і прем'єр-міністра, який стверджував, що його вибрав Бог”.

Молдова - “довго була пральнею для брудних російських грошей”, але “обрала президентку Маю Санду, яка бореться з корупцією”.

Замбія - “відновлення демократії після президентських виборів, які виграв Хакаїнда Хічілема”.

Литва - “мала відвагу протистояти тискові Китаю”, розлюченого тим, що Вільнюс “підтримує контакти з Тайванем”, і “надала безпечний притулок білоруським опозиціонерам”.

Читайте також: Найбагатша «Людина року»

Схожі новини