Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Від деменції рятують... пінгвіни

Кумедні Чарлі й Прінґл завітали до будинку опіки

Мешканці будинку опіки Spencer Court в англійському графстві Оксфордшир – люди похилого віку, чимало з них потерпають від деменції. Через пандемію родичі відвідують стареньких лише зрідка, і ті нудьгують... Аби розважити мешканців, перед Різдвом адміністрація будинку опіки вирішила вдатися до... пінгвінотерапії.

Про іпотерапію і дельфінотерапію (лікування пацієнтів за допомогою їхнього спілкування з кіньми й дельфінами) чули всі. А виявляється, існує ще й пінгвінотерапія, адже ці кумедні птахи здатні покращувати людям настрій. Саме з цією метою до Spencer Court запросили двох "терапевтичних" пінгвінів — 24-річного Чарлі й 9-річного Прінґла.

"Мешканці й працівники нашого будинку опіки пережили дуже важкі часи, - розповіла керівниця закладу Дорт Чендлер, маючи на увазі кілька останніх пандемічних років. - А як краще покращити свій настрій, ніж привітати у нашому будинку опіки цих чудових пінгвінів? Це дивовижні створіння, і ми всі тішимося, що разом дізнаємося про них більше". Пінгвінотерапія була напрочуд успішною: Чарлі й Прінґл горнулися до розчулених стареньких, і навіть залазили їм на коліна.

Пінгвіни Чарлі й Прінґл відвідують будинки опіки у Великій Британії регулярно, тож уже мають чималий досвід спілкування з їх меншканцями. Ці птахи належать до групи пінгвінів Гумбольдта, яка живе у зоопарку Heythrop, що поблизу Spencer Court. Як розповів речник цього зоопарку, візити до людей для пінгвінів дуже корисні, адже, крім їжі, ці птахи потребують... пригод.

Читайте також: Харчування проти деменції: список продуктів